Лікування гастриту народними засобами


Лікування гастриту народними засобами

Гастрит - це запалення слизової оболонки шлунка. Оболонка шлунку містить спеціальні клітини, які виробляють кислоти і ферменти, які допомагають розїдати їжу для травлення, і слиз яка захищає слизову оболонку шлунка від кислоти.Запальний процес розвивається внаслідок пошкодження цієї оболонки і може протікати в гострій і хронічній формах.

Гострий гастрит характеризується раптовою появою і виразністю симптомів. Тривалість захворювання складає 2-4 дні.

Причинами гострого гастриту можуть бути бактеріальна та вірусна інфекції; грубі погрішності в харчуванні; застосування таких медичних препаратів, як аспірин або стероїди, вживання надмірної кількості алкоголю. Нерідко зясувати причини цього розладу не вдається.

Симптоми. При гострому гастриті відзначаються відчуття дискомфорту і болю в животі, зниження апетиту, нудота, блювота, іноді - головний біль і підвищення температури.

Хронічний гастрит характеризується тривалим, наполегливою течією і рецидивами. У результаті хронічного гастриту настає стійке пошкодження слизової оболонки шлунка. Якщо хронічний гастрит не лікувати, воно може тривати роками або навіть все життя.

Хронічний гастрит може розвиватись внаслідок інших захворювань: хвороб нирок і печінки; виразкової хвороби; цукрового діабету або систематичного зловживання алкоголем. Іншими обтяжуючими чинниками є: тривале вживання гострої і подразнюючої їжі; дефіцит вітамінів або тривале лікування деякими препаратами, зокрема аспірином, ібупрофеном, стероїдними гормонами і окремими антибіотиками.Виділяють хронічний гастрит з нормальною та підвищеною секрецією (підвищеною кислотністю) - анацидний і гіперацидний і з секреторною недостатністю (зниженою кислотністю) - гіпоацидний гастрит.

Симптоми. При гастриті з підвищеною кислотністю відзначаються печія, відрижка кислим, іноді блювота. Хворих турбують біль у верхній частині області, нічні і голодні болі.

Термін гастрит іноді помилково використовується для опису будь-яких симптомів болю або дискомфорт у верхній частині живота. Багато захворювань і порушення можуть викликати ці симптоми. Більшість людей, які мають у верхній частині живота симптомів немає гастриту.50% населення страждає на хронічний гастрит і лише тільки 10-15% звертається до лікарів ..

Лікування гастриту народними засобами

Залити водою 100 г зерен пшениці. Коли зявляться паростки, промити і пропустити їх через мясорубку, додати рослинне масло за смаком. Є натще.

Взяти 250 г меду, 0,6 л оливкового масла, додати сік 2 лимонів, перемішати. Зберігати суміш у скляній банці в прохолодному місці. Перед прийомом перемішати. Пити 3 рази на день за 30 хвилин до їжі по 1 столовій ложці.

Приймати по 1-2 чайних ложки соку алое 2-3 рази на день за 30 хвилин до їжі. Курс лікування - 1-2 місяці.

Змішати 0,5 склянки соку алое з 100 г меду. Приймати по 1 чайній ложці 3 рази на день за 15-20 хвилин до їжі. Курс лікування - 3 тижні.

Приймати всередину 0,2-0,3 г муміє з молоком чи медом натщесерце 1 - 2 рази на день вранці і ввечері, перед сном. Курс лікування - 25-28 днів. Повторити курс лікування через 10 днів.

Приймати по 20 крапель 30% настоянки прополісу (розвести в 0,5 склянки теплої води) за 1 годину до їжі. Курс лікування - 3 тижні.

Змішати в співвідношенні 10:1 10%-ную настоянку прополісу і масло обліпихи. Приймати по 20-30 крапель з водою або молоком 3 рази на день за 1 годину до їжі.

Навіть застарілий гастрит можна вилікувати за допомогою яблук, бажано зелених. Очистити яблука від шкірки, натерти їх на гострій тертці і тут же зїсти. При цьому не можна пити і є в протягом 5 годин до і 5 годин після застосування яблук. На ніч яблука їсти не можна. Якщо шлунок хворого погано перетравлює їжу, потрібно спочатку (перші 3-4 дні кожен день, а далі в міру необхідності) робити клізму з водою, а при подразненні кишечника - з рослинним маслом. Необхідно суворе і точне виконання процедури. Протягом першого місяця лікування яблука приймають щодня. Протягом другого місяця досить 3 разів на тиждень, а протягом третього місяця - 1 разу на тиждень з точним дотриманням всіх правил.

Рекомендується випити 1 склянку ананасового соку 2 рази на день перед їжею (за 30 хвилин до їди). У ананасної соку високий вміст бромелайну - протеометіческого ферменту, який бере участь у розщепленні білків, тим самим сприяючи травленню.

Вранці, в обід і ввечері за 30 хвилин до їжі приймати по 1 столовій ложці чистого оливкової олії, настояного з 3 столовими ложками золототисячника червоного. Наполягати на водяній бані, на повільному вогні протягом 1 години. Після охолодження процідити і віджати через тонке полотно. Через 20 хвилин після прийому масляного настою випити 1 кавову чашку відвару базиліка (лист і колір), деревію, звіробою, листа подорожника, перцевої мяти, горця перцевого, польового хвоща і шавлії. Суміш готують з рівних частин кожного лікарського рослини. 2 повні столові ложки цієї суміші з додаванням 2 столових ложок без верху злегка обсмаженої лляного насіння і 1 чайної ложки без верху насіння анісу заварюють 0,5 л окропу і, накривши кришкою, кипятять на слабкому вогні протягом 10 хвилин, після чого проціджують.

Добре знімає спазми в шлунку і кишечнику свіжий сік кропиви собачої. Приймати 3 рази на день по 1 чайній ложці за 30 хвилин до їжі, запиваючи ковтком води. На зиму сік можна консервувати, заливши його горілкою у співвідношенні 1:1.

Для лікування гострих і хронічних гастритів 3 рази на день пити по 1 столовій ложці соку подорожника великого за 20 хвилин до їжі. На зиму свіжий сік залити горілкою або спиртом у співвідношенні 1:1. Можна також пити настій сушеного листа подорожника: залити 1 склянкою окропу 3 чайні ложки листа і настояти 6-8 годин. Приймати по 0,3 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їжі.

Плоди глоду розпарити в печі і зїсти разом з теплою залишилася рідиною. Рекомендується при болях у животі.

Залити 1 столову ложку сухих плодів черемхи 1 склянкою окропу, варити на слабкому вогні 10 - 15 хвилин, настояти, процідити, додати 40 крапель 10%-ного спиртового екстракту прополісу і приймати по 0,3-0,5 склянки 2-3 рази на день при хронічному гастриті, ентероколіті.

Взяти порівну плодів фенхелю, кореня алтея, кореня солодки, кореневища пирію та листа ромашки. Приготувати пастою з 2 чайних ложок збору на 1 склянку води. Приймати на ніч по 1 склянці настою при гастритах, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки.

Взяти по 3 частини плодів шипшини і плодів кропу городнього, по 1 частини трави сухоцвіту болотної, трави хвоща польового, пелюсток троянди, квіток ромашки і квіток нагідок, по 2 частини трави репешка і трави полину волотисте, по 4 частини трави звіробою і листа подорожника, 7 частин трави деревію. 6 г суміші заварити 0,5 л окропу, томити 30 хвилин, не кипятити. Приймати 4 рази на добу по 0,5 склянки за 15-20 хвилин до їжі при тривалому гострому гастриті, хронічному гастриті, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки.

Взяти порівну трави чебрецю, трави шандри і трави золототисячника. 1 столову ложку збору залити 1 склянкою окропу і настоювати до охолодження. Приймати по 1-2 склянки на день невеликими ковтками.

Взяти по 2 частини листа мяти перцевої, трави чебрецю і квіток лаванди, 1 частина квіток гвоздики. Приготувати настій з 2 чайних ложок збору на 1 склянку води. Приймати по 1-2 склянки вдень і на ніч через 30 хвилин після їжі.Нетрадиційні і народні методи лікування при гастриті з підвищеною кислотністю.При гастриті з підвищеною кислотністю ефективно пити свіжоприготований картопляний сікПри гастриті з підвищеною кислотністю ефективно пити свіжоприготований картопляний сік: починати з 0,25 склянки, поступово довівши до 0,75 склянки, за 30-60 хвилин до їжі. За іншою прописи можна почати відразу з 1 склянки, вранці натщесерце. Після прийому соку лягти в ліжко на 30 хвилин. Через 1 годину можна поснідати. Курс лікування - 10 днів.

Пити свіжий сік картоплі по 0,5 склянки 3 рази на день, додавши 0,5 столової ложки меду, за 30 хвилин до їжі. Курс лікування - 10 днів (ще через 10 днів курс можна повторити).

Сік свіжої білокачанної капусти сприяє нормалізації кислотності, тим самим зменшуючи біль. Також він допомагає загоєнню ерозій шлунка і попереджає їх появу. Слід приймати по 0,5-1 склянці соку 3 рази на день за 1 годину до їжі в теплому вигляді.

Сік з листя свіжого зеленого салату має виражену здатність зменшувати біль у шлунку, і при регулярному вживанні цього соку запалена слизова оболонка шлунка швидко відновлюється. Сік, віджатий з 70 г листя, пють з цукром 1 раз на день після їжі протягом 1 тижня.

Для зниження кислотності слід 1 раз на день приймати натщесерце сік моркви. Сік повинен бути свіжоприготованим з доспілої моркви, бажано сорту каротель.

При підвищеній кислотності приймати мед з теплою водою (1 столова ложка на 1 склянку води) за 1,5-2 години до їжі. Курс лікування - 1,5-2 місяці.

Взяти по 2 частини листа мяти перцевої, трави деревію, кореневища аїру, по 8 частин аркуша подорожника, трави звіробою і трави сухоцвіту болотної, по 4 частини трави золототисячника і трави споришу, 1 частина плодів кмину. 3 столові ложки суміші заварити 1 л окропу, щільно закрити і настоювати 10 годин, процідити і приймати в теплому вигляді по 0,5 склянки через 30 хвилин після їжі 4 рази на день при гіперацидному гастриті.

Взяти по 4 частини листа мяти перцевої, трави деревію, кори крушини, по 3 частини трави сухоцвіту болотної, траві »! споришу, 30 г трави звіробою, по 2 частини квіток ромашки, плодів кропу городнього, плодів кмину, кореневища з коренями валеріани, 1 частина суплідь хмелю. 4 столові ложки суміші залити 1 л окропу і настоювати в духовці ніч, процідити. Прийняти 1 склянку натщесерце, решта - в 4 прийоми протягом дня, кожного разу через 1 годину після їжі при гіперацидному гастриті, що супроводжується запорами.

Нетрадиційні і народні методи лікування при гастриті зі зниженою кислотністю

У хворих на гастрит зі зниженою кислотністю спостерігаються неприємний смак у роті, слинотеча, нудота, відчуття переповнення у надчеревній ділянці, ознаки анемії, зниження апетиту і ваги, диспепсичні розлади.

Взяти 2 головки часнику, очистити, розтерти, скласти в банку і залити 2 склянками нерафінованої рослинного масла. Через 1 добу в масляний настій влити сік 2 лимонів і ретельно перемішати. Настояти 1 тиждень у темному місці. Часникова олія приймати по 1 Чанной ложці 3 рази на день за 30 хвилин до їжі при гастриті зі зниженою кислотністю і запорах. Курс лікування - 3 місяці. Перерва - 1 ме-сяць. Лікування у разі необхідності повторювати до повного одужання.

Приймати мед безпосередньо перед їжею у вигляді холодного водного розчину: 1 столова ложка на 1 склянку води.

Змішати 70 г меду світлих сортів, 15 мл соку каланхое, 7 мл 10%-ного спиртового екстракту прополісу і витримати на водяній бані при 45 ° С протягом 30 хвилин при постійному помішуванні. Зберігати суміш у ємності з темного скла. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день за 1 годину до їжі. Курс лікування - 1-2 місяці.

При зниженій кислотності рекомендується пити соки капусти, картоплі чи моркви, розбавлені водою 1:10, по 1 склянці на день натщесерце.


Дану сторінку ніхто не коментував. Ви можете стати першим.

captcha
Оновити