Народна медицина - лікування народною медициною>Догляд за ротовою порожниною Догляд за ротовою порожниною
Середа, 20.07.2011, 04:55
Перекласти сайт
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Догляд за ротовою порожниною

Лікування пульпіа народними засобами

nullПульпіт - запалення зубної м'якоті, пульпи зуба. Як правило, пульпіт є ускладненням карієсу 

Симптом и. Гостра нападоподібний біль, що підсилюється в нічний час, віддає по гілки трійкового нерва, внаслідок чого хворий не завжди може точно вказати на хворий зуб. 

Традиційні методи лікування 

Запалену пульпу видаляють, канал зуба пломбують. 

Нетрадиційні і народні методи лікування 

• При пульпіті необхідно терміново звернутися до лікаря. Якщо такої можливості немає, то можна спробувати на час заспокоїти біль народними засобами. 

• Покласти горошину прополісу на зуб і тримати 15-20 хвилин. Зверху прикрити ватним тампоном. 

• Натерти часником зап'ясті на внутрішній стороні руки і потім туго прибинтувати дрібно нарізаний часник до зап'ястя, на область пульсу, прикривши попередньо шкіру ганчірочкою, щоб уникнути опіку. Якщо болить зуб 

праворуч, потрібно зав'язувати ліву руку, і навпаки. 

• Якщо зуб болить зліва, то на правий великий палець близько нігтя накласти розрізану цибулину, часточку часнику або к... Читати далі »
Просмотров: 113 | Комментарии (0)

Лікування пародонтозу народними засобами

nullПародонтоз - запальне захворювання пародонту (сукупності тканин, що оточують корінь зуба), характеризується його руйнуванням. Пародонтоз викликається запаленням, виразками і інфікуванням ясен, па-родонтальних зв'язок і кісток, які підтримують зуби. Послаблюючи ці підтримують структури, пародонтоз може призвести до втрати зубів. Ряд хронічних захворювань (діабет, хвороби щитовидної залози та ін) »деякі ліки і тютюн збільшують загрозу пародонтозу. 

Пародонтоз може розвиватися повільно, роками не викликаючи болю або інших помітних симптомів, або досить швидко. 

Симптоми. До симптомів пародонтозу відносяться: кровоточать при чищенні зубів ясна; хворобливі і запалені ясна (червоні і припухлими); відставання ясен від зубів; виділяється з ясен гній; зрушені або розійшлися зуби; зміни в розташуванні зубів, відчутні при жуванні або прикусі; постійний поганий присмак і запах з рота. 

Традиційні методи лікування 

На початкових стадіях захворювання ефективні методи фізіотерапії. При гострому перебігу хвороби потрібно розсічення ясна, все... Читати далі »
Просмотров: 260 | Комментарии (0)

Лікування карієсу народними засобами

nullКарієс - руйнування тканин зуба - найбільш поширене захворювання зубів. 

Бактерії, що перебувають у ротовій порожнині, скупчуються біля зубів, утворюючи наліт. При контакті цього нальоту з цукрами, крохмалем і рідинами виникає кисле середовище, растворяющая зубну емаль, що і викликає карієс. 

Карієс може розвиватися і вздовж кореня зуба. Так як ясна зменшується з віком і внаслідок пародонтозу, бактеріальний наліт може скупчуватися біля коріння, викликаючи карієс. 

Коріння легко руйнуються, оскільки вони не мають захисної емалі, яка Облицьовує верхню частину зуба. 

Для попередження карієсу необхідно 2 рази на рік звертатися до стоматолога для профілактичного огляду. 

Симптоми. Початкова стадія карієсу проходить безболісно. Потім зуб починає боліти при попаданні на нього кислої, солодкої, холодної та гарячої злиденні. Якщо карієс не лікувати, він розвивається, поки не досягне кореня зуба. У корені зуба розташований нерв, і, коли руйнування з... Читати далі »
Просмотров: 165 | Комментарии (1)

Поганий запах з рота

Виникнення неприємного запаху з рота в більшості випадків пов'язано з гігієнічним станом ротової порожнини.


nullВизначити, як пахне власне дихання
Треба лизнути зап'ясті, дати слині підсохнути приблизно п'ять секунд, а потім понюхати це місце. Приблизно так і пахне своє дихання. Або, якщо бути точним, так пахне передня частина яхика.
Тепер треба з'ясувати, як пахне задня частина язика. Для цього слід взяти ложку, перевернути її, і наскрібши їй саму далеку частина язика. (Не треба дивуватися, якщо при цьому починається почуття нудоти). Потім потрібно подивитися на решту на ложці речовина, яку відскребли з язика, - зазвичай воно густе і білуваті. А тепер треба понюхати його. Саме такий запах дихання (на відміну від запаху передньої частини язика), швидше за все, відчувають оточуючі.

Тепер треба з'ясув... Читати далі »

Просмотров: 267 | Комментарии (0)

Болять зуби

Будь-який біль - це захисна реакція організму. Зубний біль - також є сигналом того, що в тканинах зуба не все гаразд. Якщо процес не зупинити, це може спричинити серйозні ускладнення не лише зуба та порожнини рота, а й усього організму.


nullЯкщо заболів зуб, не допоможуть ні зна­харі, ні травники, ні екстрасенси. Можливо, за допомогою народних засобів можна на якийсь час позбутися болю, але вилікувати зуб і запобігти ускладнення зможе лише сто­матолог.

Від чого болять зуби? Причин безліч, але найпоширеніша - карієс. Каріозний процес призводить до руйнування емалі зуба, що захищає його від зовнішніх подразників. Спочатку зуб починає боліти від солодкого: шоколад або варення, потрапляючи у «дірку», викликають біль. Потім зуб реагу­ватиме на гаряче і холодне. Чим далі зай­шов процес, тим сильніше і довше болить зуб. Настає момент, коли зуб болить постій­но, особливо біль підсилюється вночі, і здається, що болить і пульсує все: верхня і нижня щелепи, скроня, вухо, око. Зн... Читати далі »
Просмотров: 249 | Комментарии (0)

Вхід
Логін:
Пароль:
Випадковий анекдот
Оплаченая реклама
Львівський каталог сайтів Украина онлайн Украина-Сегодня: Каталог сайтов Работа, персонал и трудоустройство в Киеве и Украине каталог сайтів Український рейтинг TOP.TOPUA.NET