Догляд за шкірою обличчя народними методами


Догляд за шкірою обличчя народними методами

Останнім часом все більшою популярністю у догляді за шкірою і волоссям користуються народні кошти. Поступово ми повертаємося назад - до природи, до знань наших предків, у яких було багато секретів по збереженню молодості і краси.
Достовірні джерела свідчать, що ще за 4000 років до нашої ери вже застосовували косметичні засоби. Саме слово «косметика» грецького походження і означає прикраса, прагнення за допомогою різних засобів і способів догляду за шкірою і волоссям поліпшити свою зовнішність.
Багатьом відомий той факт, що за часів Клеопатри почали використовувати декоративну косметику, природно на натуральній основі. А такі визнані рослинні косметичні засоби, вихідці з давньої Персії, як хна і басма, успішно застосовуються і в наш час.
У Стародавньому Римі були дуже популярні різні ванни, особливо запашні, для ароматизації яких часто використовувалися пелюстки троянд.
У середні століття світські дами приймали ванни з молока, червоного вина, суничного і персикового соків, ванни з мигдальними висівками і т.п.
У I-IX століттях нашої ери косметика була особливо розвинена в Італії, звідси вона поширилась у Францію, а потім і в інші країни Європи. Пізніше за все вона прищепилася в Росії. Безсумнівно, велика заслуга в цьому належить Петру I. Традиційна побутова косметика у російських жінок грунтувалася на застосуванні продуктів тваринного і особливо рослинного походження: молока, кисляку, сироватки, сметани, хлібного квасу, меду, рослинного і вершкового масла, огірків, капусти, моркви, буряків, м'яти, ромашки, чистотілу, подорожника, кропиви, хмелю і т.п.
Про історію косметики можна говорити дуже довго. Розглянемо застосування секретів натуральних засобів, що дійшли до наших днів, в сучасних умовах.Маски, як і креми, накладають по напряму шкірних ліній: від середини підборіддя - до мочок вух; від кутів рота - до середини вушних раковин, від середини верхньої губи, крил носа - до верхньої частини вушних раковин, від середини чола до скронь; на переніссі - від спинки до кінчика носа, по бокових поверхнях носа і від спинки до основи.

Перед тим як застосувати маску, треба вмитися або протерти обличчя лосьйоном, відповідним типу вашої шкіри.

На шкір) - навколо очей маску накладати не слід. Цю область треба змастити живильним кремом, після чого на 2-3 хвилини покласти на обличчя змочену в гарячій воді лляну серветку. Від тепла м'язи розслаблюються, завдяки чому живильні речовини краще вбираються в шкіру. Компрес краще готувати з настоєм рослин - квіток ромашки, листя мати-й-мачухи і обліпихи, квіток деревію і ін При чутливій шкірі від гарячого компресу слід відмовитися.

Маску залишають на обличчі 15 - 20 хвилин, потім змивають теплою водою і обмивають обличчя холодною.

Фруктові маски можна робити і взимку, використовуючи для цієї мети свіжозаморожені ягоди і фрукти.

Якщо на обличчі активно ростуть жорсткі волосся або розширені судини, то маски робити не слід. 
Догляд за жирною шкірою обличчяДогляд за сухою шкірою обличчяЯк повернути молодість шкірі обличчя?