Догляд за сухою шкірою обличчя

Суха шкіра обличчя - досить часте явище. Вона дуже чутлива до несприятливих факторів навколишнього середовища і неправильного догляду, все це призводить до передчасної появи зморшок. Саме тому суха шкіра має потребу в правильному і щоденному догляді. Пропонуємо вам кілька рецептів масок для сухої шкіри обличчя.null• Взяти 1 столову ложку яблучного соку, 2 столові ложки соку білокачанної капусти, 35 г ланоліну і 20 мл кукурудзяної олії. До сплаву ланоліну і масла по частинах додати теплу суміш соків, ретельно перемішати до утворення однорідної маси. Зберігати в холодильнику. Цей крем підходить і для нормального типу шкіри.

• Взяти по 1 столовій ложці соку гарбуза і соку груші, по 10 г бджолиного воску і меду, 35 г ланоліну і 5 г пшеничного крохмалю. Підігріті до температури 40-45 ° С соки змішати з медом і по частинах додати до ще рідкому сплаву воску і ланоліну на водяній бані. При перемішуванні, у міру охолодження маси, додавати крохмаль. Крем корисно використовувати при в'янучої шкіри обличчя.

• Пропустити через м'ясорубку пелюстки троянд (4-5 бутонів) і ретельно розтерти з розтопленими на водяній бані вершковим маслом (50 г) і бджолиним воском (10 г). Крем підходить також і для нормальної шкіри обличчя.

• Взяти 1,5 столової ложки соку свіжої моркви, 2 яєчних жовтки, по 15 мл соняшникової олії і воску. Теплий сік моркви змішати зі збитими жовтками і додати при енергійному помішуванні (в ступці або міксері) до теплого сплаву воску та олії до отримання однорідної маси. Крем чудово очищає пори шкіри.

• Розтопити на водяній бані 50 г вершкового масла або маргарину, 2 - 3 чайні ложки рослинної олії. У суміш додати 2 жовтки і розтерти. Постійно помішуючи, влити туди розчин з меду (2 чайні ложки) і гліцерину (1 чайна ложка) в настої ромашки (0,5 склянки), а потім 30 мл камфорного спирту і продовжувати помішувати до повного охолодження. Для приготування настою ромашки 1 столову ложку (з верхом) сухих суцвіть залити 0,5 склянки крутого окропу, накрити і залишити на 1 годину. Потім процідити, вичавивши траву. Отриманий крем помістити в скляну баночку з притертою пробкою і зберігати в прохолодному місці. Крем можна використовувати при старіючої, зморшкуватою шкірі для маски, яку наносять на 20 хвилин.

• Розтерти 1 столову ложку кашки з плодів хурми з 1 столовою ложкою вершкового масла, 1 яєчним жовтком і 1 чайною ложкою меду до отримання однорідної маси. Крем нанести на обличчя на 20-30 хвилин, надлишок зняти паперовою серветкою. Крем підходить і для нормальної шкіри.

• Взяти по 20 мл соку листя подорожника і настою листа мати-й-мачухи (1 частина аркуша заливається 5 частинами води і настоюється), по 30 г ланоліну і соняшникової олії. Підігріти на водяній бані ланолін, змішаний з маслом, додати теплі сік і настій. Енергійно перемішати до утворення ^ однорідної маси.

• Ретельно розтерти 2 столові ложки м'якоті хурми з 2-3 ложками розтопленого кісткового мозку, 1 жовтком, 1 чайною ложкою меду і 1 чайною ложкою рослинного масла. Розтираючи суміш, по краплях додати 1 столову ложку камфорного спирту. Зберігати в холодильнику. Цей крем більше підходить для в'янучої, сухої шкіри.

• Добре перемішати і нагріти на водяній бані суміш з наступних складових частин: по 2 столових ложки олії какао і емульгуючого воску, 1 столова ложка бджолиного воску, 4 столові ложки оливкової або соняшникової олії, 1 столова ложка мигдалевого масла. Коли вся суміш повністю розплавиться, зняти з вогню і перемішати до охолодження. Можна при цьому додати кілька крапель духів. Крем робить шкіру гладкою і нежирної. Якщо воску немає, взяти 2 столові ложки ланоліну і 8 столових ложок мигдалевого масла (кунжутного або соняшникової) і розплавити їх на водяній бані. Цей крем дуже корисний для сухої шкіри, а також для догляду за шкірою ліктів, колін, стоп ніг і шиї. Для жирної шкіри в крем додати 2 столові ложки води.

• Взяти по 1 чайній ложці квіток липи, квіток ромашки, листа м'яти перцевої, пелюсток троянди, пелюсток жасмину і пелюсток білої лілії і залити 0,5 л окропу. Настояти в термосі 30 хвилин, потім процідити. Змішати з рівною кількістю лляного, горіхового або бавовняного масла до утворення емульсії і по краплях ввести в суміш 1 чайну ложку косточкового олії до отримання однорідної маси.

• Взяти по 1 столовій ложці квіток ромашки, розмарину, листа шавлії, листа мати-й-мачухи, квіток каштана кінського, листа кульбаби і трави алтея і залити 1 склянкою води. Заварювати 10 хвилин на слабкому вогні. Змішати 2 столові ложки відвару з 2 столовими ложками камфорного спирту і 50 г вершкового масла. Розтерти до однорідної маси і зберігати в холодильнику не більше 2 тижнів. Для стабільності крему слід додати 2 мл вітаміну Е (продається в аптеках).

• Розтерти 1 столову ложку вершкового масла з 1 жовтком, 1 чайною ложкою меду і 1 столовою ложкою кашки з розтертих плодів горобини або сливи до отримання однорідної маси. Отриманий крем нанести на обличчя. Через 20-30 хвилин надлишок його зняти паперовою або м'якою чистою ганчіркою.

• Розтопити на водяній бані 3 столові ложки кокосової або персикового масла, 2 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку мигдалевого масла, 0,5 столової ложки бджолиного воску. У окремому посуді розчинити 0,5 чайної ложки бури в 3 столових ложках гарячої води. Потім повільно влити цей розчин в суміш масел і воску і розмішати до повного охолодження.

• Розтопити 50 г вершкового масла, 10 г бджолиного воску, 1 столову ложку рослинного масла, додати 10 г свіжого листя кропиви, горобини, хмелю або петрушки, смородини, пелюсток жасмину і троянди, пропущених через м'ясорубку. Ретельно розтерти цю суміш. Наносити крем на добре розпарену шкіру обличчя. Підходить для в'янучої, старіючої шкіри.

• Вийняти з трубчастої яловичої кістки мозок і розтопити його на паровій бані, размельчая і помішуючи. Процідити через 2 шари марлі, вилити в ба нічку. До затвердіння в масу додати по 1-2 столових ложки касторової оливкової олії, 1 жовток і 1 чайну ложку меду. Зберігати в темному прохолодному місці.