Як позбутися мішків під очима


Як позбутися мішків під очима

Непривабливий хворобливий вигляд має особа з "мішками" під очима. Навіть якщо зараз їх у вас немає, вони все одно в будь-який момент можуть з'явитися. Тому ніколи не завадить знати, як з ними боротися.

Набряки можуть бути викликані трьома причинами. Перша - збирається рідина (за ніч). Це може бути викликано алергією, роздратуванням, хворобою, безсонням, втомою. Друга причина - вікові жирові зміни. Третя - спадкова особливість зовнішності, коли вони з'являються в результаті застою лімфи і майже не коригуються косметичним шляхом. Причина ще може бути прихована в захворюваннях шлунка, кишечника, нервової системи або у сильної втоми.
Якщо "мішки" не пов'язані з віком і захворюваннями внутрішніх органів, корисно робити компреси - контрастні з відвару шавлії. 1 ч. ложка трави шавлії залити півсклянки окропу, настоювати 10 хвилин, перецідити і розділити на 2 порції - гарячу і холодну. Покладіть по дві марлеві серветки в миску з гарячою і холодною водою. Прикладайте по черзі холодний і гарячий компреси на 10 хвилин протягом місяця перед сном. Так само можна робити компрес з ромашки або кропу.

Для боротьби з рідиною
Спіть так, щоб голова була трохи вище рівня тіла;
намагайтеся не зловживати пивом, більш міцними напоями, гострими і солоними стравами, вживання яких призводить до накопичення рідини; робіть компреси.


Маски проти «мішків» під очима з сирої тертої картоплі:

кашку викладають в марлю і прикладають на повіки на 10-15 хвилин 1-2 рази на тиждень;

корисна для очей маска із суміші сирої натертої картоплі, змішаного з 2.ч. ложками борошна і 2 ч. ложками молока.

З корінців петрушки:

зелень петрушки дрібно ріжуть і прикладають до закритих повік. Зверху маску прикривають вологим ватним або марлевим тампоном. Тривалість процедури 15 хвилин.

Примочки з настойки петрушки:

1 ст. ложку зелені заварити 1 склянкою окропу, через 15 хвилин перецідити і прикласти в теплому вигляді на 10 хвилин;

2 ч. ложки сметани і 1 ч. ложку розтертої зелені петрушки накладають на 20 хвилин, потім змивають холодною водою.

Народна медицина ре­комендує щодня робити15-хвилин-ні контрастні компреси з концент­рованим відваром шавлії — по чер­зігарячим і холодним. Допомагає й прикладання до набряків тампо­нів із подрібненоюзеленню петруш­ки. Також чайну ложку тієї ж розтертої петрушки можна змішати з2 чайними ложками сметани і на­кладати як маску на обличчя, а за півгодинизмити холодною водою (воднораз розгладжуються зморш­ки). Ще один рецепт — теплукар­топлину, зварену в мундирі, розрі­зають навпіл і прикладають на пів­години.Дехто запевняє, що позбув­ся "мішків", прикладаючи заваре­ні окропомодноразові пакетики з чаєм, а потім охолоджені в моро­зильнику. Сприяєзникненню на­бряків і 5-хвилинний масаж із ви­користанням жирного крему: син­хроннірухи (вказівний і середній пальці) обох рук спрямовані від пе­ренісся. Хорошим засобом для усу­нення мішків під очима єтакі процедури: приготува­ти марлеві серветки з 5-6 шарів. Шматки повинні бутитакого розміру, щоб покривали очі від повік до вилиць. Змочити сер­веткирослинною олією, зцідити трохи і покласти на очі. Звер­ху покладіть суху вату іпокрийте мах­ровим рушником. За­лиште олійні компре­си на 10-15 хвилин, післячого сполосніть обличчя теплою водою. Візьміть ; шматочки льоду, загорніть їх умарлю і легко розти­райте ними (не розтягуючи шкіри під очима) у на­прямку відзовнішнього кутка до внутрішнього. У кінці нанесіть жирний крем.