Як вилікувати ангіну?


Як вилікувати ангіну?

Це захворювання не подо­бається багатьом з різних причин. Од через високу, до сорока, температуру. Іншим через болі в горлі й немож­ливість ковтати. Третім через високий ри­зик ускладнень на нирки и серце. Як бо­ротися з тяжкою ангіною? Багато хто знає, що необхідні антибактеріальні засо­би, їх призначає лікар. А що ро­бити до його приходу?

Я рекомендую ще на початку хвороби прийом їжі скоротити до одного прийому на день. Зранку і ввечері замість снідан­ку і вечері пити лимонний напій чи слабо розведений яблучний оцет. Через 2 дні можна пожувати гвоздику з медом чи цукром, полоскати горло настоєм кориці чи імбиру (слабким розчином: на 1 склянку теплої води поло­вина чайної ложки імбиру чи ко­риці).

Використовуйте компреси з ку­хонних засобів: на вовняну тканину намаза­ти мед, посипати куркумою або імбиром, корицею чи гірчицею і покласти пов'язку на горло. Тривалість компресу - до 2-х годин.

Коли пробки видаляться, потрібно про­мити горло медяною водою, полоскати гор­ло і повільно пити медяну воду для очи­щення мигдалин.

Можна натирати ноги і підошви олією (наприклад, пихтовою), ставити банки на п'яти, розтирати ноги і руки олією із сіллю. При ангіні, що починається, дуже повільно зжовувати половину лимона ра­зом з жовтою цедрою (лимон попередньо гарненько вимити й обшпарити окропом), після чого нічого не їсти протягом години. Процедуру добре повторити через 3 годи­ни.

Полоскати горло щогодини протягом дня 3-відсотковим розчином ли­монної кислоти. Добре допома­гає на початковій стадії хворо­би.

Якщо ангіна в повному роз­палі, то можна пити тепле козя­че молоко, чай з ромашки, м'яти чи настою кореня солодцю. Гор­ло полоскати 4-5 разів на день содовою водою (1 ч. ложка соди на склянку кип'яченої води), мо­локом із содою, соком буряка, слабо розбавленим яблучним оцтом. Натерти склянку буряку, улити ложку яблучного оцту, да­ти настоятися 1-2 години. Сік віджати, процідити і полоскати ним горло кілька разів на день. Можна проковтнути 1-2 ст. ложки.

Якщо ангіна супроводжується темпе­ратурою, то обмежити їжу або не вживати ніякої їжі. крім кислуватих напоїв з лимо­на, соків кислих яблук, журавлини, соків дині чи слив. Після спаду температури корисно поїсти добре засвоюваної їжі, тобто овочі, фрукти, овочеві супи, журав­линні киселі чи морсЩе рецепти...


Дану сторінку ніхто не коментував. Ви можете стати першим.

captcha
Оновити