Користь сої - 14 Лютого 2011
Середа, 20.07.2011, 06:24
Перекласти сайт
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 0
Гостей: 0
Користувачів: 0
Головна » » Користь сої
19:11
Користь сої

Користь сої. Чим корисна соя.

null"Останнім часом на прилавках магазинів з'явилася величезна кількість напівфабрикатів із сої: відбивні, фарш, локшина. Розкажіть, будь лас­ка, наскільки корисні для організму продукти із сої?


Про корисні властивості сої відомо дав­но. Жовті соєві боби містять ізофлавони молекули типу естрогена, що допомага­ють боротися із серцевими захворюван­нями, остеопорозом, онкологією й інши­ми хворобами.


Це добре, що є цілий ряд соєвих про­дуктів, корисних і приємних на смак, але нинішній бум на сою насторожує: а чи так вже добре, якщо весь денний раціон, по­чинаючи від сніданку і до вечері, напха­ний соєю?

Деякі дослідники не без підстави по­боюються, що надмірне вживання навіть дуже гарного продукту може виявитися шкідливим для здоров'я.

Висловлюється припущення, що соя може прискорювати процес старіння кліток мозку. За даними новітнього дослі­дження цей патологічний процес спосте­рігався в тих людей похилого віку, які протягом 30 років, як мінімум двічі на тиж­день вживали соєвий сир (тофу).

Ще одне побоювання пов'язане з по­рушеннями функції щитовидної залози. Щоденне вживання 40 мг ізофлавонів сповільнює продукування гормонів щи­товидної залози. Цієї кількості ізофлавонів досить і для того, щоб відчувати слабість, болі по всьому тілу і страждати від за­порів. Жінкам під час менопаузи варто звернути на це особливу увагу, оскільки в цей період життя щитовидна залоза страждає найбільше. Однак не можна не сказати про те, що соя як продукт харчу­вання, має важливі цінні властивості: так, наприклад, ізофлавони перешкоджають росту ракових кліток при раку грудей.

Ізофлавони також сповільнюють ріст патологічних кліток при раку простати, запобігають серцевим захворюванням і остеопорозу.

Одна з найчудовіших властивостей сої - вплив на рівень холестерола в крові. У поєднанні з нежирною їжею соя знижує рівень холестерола на 10 - 14% Продук­ти із сої замінюють м'ясні страви, які у надлишку мають насичені жири і холестерол.

Отож, який же вердикт? Не варто відмовлятися від сої і продуктів із сої. Особливо корисним є соєве молоко. Але не забувайте про помірність. У цьому ключ до здорового харчування.

Переглядів: 139 | Додав: Dar4ik | Теги: Про їжу | Рейтинг: 5.0/1
,
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email:
Код *:
Вхід
Логін:
Пароль:
Випадковий анекдот
Оплаченая реклама
Львівський каталог сайтів Украина онлайн Украина-Сегодня: Каталог сайтов Работа, персонал и трудоустройство в Киеве и Украине каталог сайтів Український рейтинг TOP.TOPUA.NET