Користь жувальної гумки


Користь жувальної гумки

Ми якось негативно сприймаємо, коли молоді люди безперестанку жують жуйки. А виявляється - це корисно. Процес жування гальмує старіння головного мозку і запобігає віковому погіршенню пам'яті - такого висновку дійшли японські вчені. Скануючи мозок людей, які жували, вони виявили, що жувальні рухи активізують гіпокамп - мозкову структуру, що відповідає за короткочасну пам'ять. Крім того, було з'ясовано, що внаслідок збудження гіпокамп знижує рівень гормонів у крові, пригнічуючи прояви стресу. І справді, неважко помітити, що жування, навіть тієї ж жувальної гумки, зменшує напругу, тривогу і вегетативні реакції..

Коли жувати жуйку шкідливо: 1. Якщо у Вас є пломби в зубах, то тривалий жування може просто розхитати ці пломби. 

2. Жувати жувальну гумку натщесерце, а тим більше жувати її цілий день - дуже шкідливо для здоров'я. Про те, що відбувається, якщо жувати жуйку й нічого не їсти, свідчать досліди Павлова: виділяється шлунковий сік і при відсутності їжі він починає "перетравлювати" слизову оболонку шлунку - в цьому випадку до гастриту або гастродоуденіта один крок. Людям, вже страждають цими захворюваннями, - брати в рот жувальну гумку можна взагалі. 

3. одночасно затягуватися сигаретою і жувати жуйку шкідливо, тому що жувальна гумка вбирає канцерогенні речовини, і вони разом зі слиною потрапляють у шлунок.

Вчені наполягають на тому, що рання втрата зубів також провокує погану пам'ять. Бо людині нічим жувати. Отож ті, хто має зуби, повинні частіше жувати, не хочете жуйку, можна її замінити сушеними фруктами.