Лікування карієсу народними засобами


Лікування карієсу народними засобами

Карієс - руйнування тканин зуба - найбільш поширене захворювання зубів. Бактерії, що перебувають у ротовій порожнині, скупчуються біля зубів, утворюючи наліт. При контакті цього нальоту з цукрами, крохмалем і рідинами виникає кисле середовище, растворяющая зубну емаль, що і викликає карієс. 

Карієс може розвиватися і вздовж кореня зуба. Так як ясна зменшується з віком і внаслідок пародонтозу, бактеріальний наліт може скупчуватися біля коріння, викликаючи карієс. 

Коріння легко руйнуються, оскільки вони не мають захисної емалі, яка Облицьовує верхню частину зуба. 

Для попередження карієсу необхідно 2 рази на рік звертатися до стоматолога для профілактичного огляду. 

Симптоми. Початкова стадія карієсу проходить безболісно. Потім зуб починає боліти при попаданні на нього кислої, солодкої, холодної та гарячої злиденні. Якщо карієс не лікувати, він розвивається, поки не досягне кореня зуба. У корені зуба розташований нерв, і, коли руйнування зуба досягає його. виникає сильний біль Якщо не лікуватися, можна втратити зуб. 

Традиційні методи лікування 

Пломбування зуба. Іноді потрібно видалити нерв. 

Нетрадиційні і народні методи лікування
• Покласти горошину прополісу на хворий зуб на 15-20 хвилин. Зверху покласти ватний тампон. 

• Замінити зубну пасту сухим молоком. Якщо чистити зуби сухим молоком, зникають кровоточивість ясен, запах з рота, утворення зубного каменю. 

• Для тимчасового знеболювання зуба, з якого випала пломба, помістити в дупло або ватяну кульку, просочений часниковим соком, або зубчик свіжого часнику. 

• При гострих зубних болях можна заповнити дупло в зубі сумішшю з часнику, розтертого в кашку, з медом або рослинним маслом. 

• Залити 1 столову ложку трави шавлії 1 склянкою окропу. Настояти 1 годину і полоскати рот. Одночасно слід тримати на хворому зубі ватку з настоєм.