Очищення організму - народні методи

Коли тіло не очищене, то чим більше будеш його живити, тим більше будеш живити і його хвороба. Всякий надлишок противний природі.
Брегг

Фізичне здоров'я і психічна витривалість є безсумнівними факторами довголіття та здоров'я. Тому бути здоровим і щасливим стає надійним і престижним. Як показали клінічні спостереження, причина більшості проблем зі здоров'ям починається з порушення очисної функції організму.

Канали, по яких з організму шлаки йдуть і шкідливі відходи, такі: пори шкіри, нирки, легені і кишечник.

Виділення поту - це один з фізіологічних механізмів очищення, який пов'язаний з дією потових залоз, що викидають з організму шкідливі для нього токсини. Нирки видаляють з організму кінцеві продукти переробки їжі та обміну речовин (азотисті шлаки). Кишечник видаляє не тільки відходи їжі, але і відпрацьовані продукти життєдіяльності всього організму.

Основною умовою кожного здорового організму є його чистота. Будь-яке накопичення або затримка усередині організму гниючих відходів утрудняє шлях до здоров'я.

Чому хворим людям так погано допомагає більшість ліків офіційної медицини, навіть лікування травами і народними методами не завжди приносить одужання? Відповідь проста. Тому що ми лікуємо зашлакована, отруєний токсинами організм. Тому, перш ніж починати лікування (особливо це відноситься до хронічних захворювань), треба очистити організм, викинути з нього все, що заважає його нормальній життєдіяльності.

Очищення цінна не лише як процес звільнення організму від продуктів його життєдіяльності та отруйних речовин, вона дозволяє Вашому організму повніше засвоювати корисні речовини.

Доцільно починати звільнення свого організму від шлаків, першочергово очищаючи кишечник. По-перше, це самий природний шлях очищення, придуманий матір'ю-природою. По-друге, це дає можливість звільнити шлях для очищення основних органів і систем, які беруть участь в обміні речовин і процесах детоксикації організму (гепатобіліарна, сечовидільна та лімфатична системи).

Їжа швидкого приготування, рафінована і перероблена, харчування з низьким вмістом клітковини, біле борошно, надмірна кількість цукру, консерванти і штучні барвники - наші вороги. Ніяка оздоровча програма не може бути до кінця ефективної, поки наше тіло не очищене від токсичних речовин, які часто накопичуються шар за шаром протягом багатьох років.

При будь-якому харчуванні, зокрема при забрудненому, підкріпленому неправильним способом життя, організм повинен вчасно і достатньо повно звільнятися від відпрацьованих організмом речовин. Це очищення забезпечується функціонуючими в нашому організмі фізіологічними системами, гепатобілі-арной, завдяки постійній ритмічній активності жовчовивідних шляхів, нирок і кишечника. Однак очищення не завжди здійснюється при напрузі цих систем. Для здійснення цієї дренажної видільної функції необхідне збалансоване адекватне потребам організму харчування. Таке харчування повинне щодня включати рідкі кисломолочні продукти, рослинну олію, випічку з борошна грубого помелу, дозовану кількість свіжих овочів, плодів, що містять аскорбінову кислоту та інші кислоти, які стримують процес нітрозірованія в організмі.

При недостатності природних фізіологічних механізмів очищення, зумовленої значним перевантаженням внаслідок хронічно неповноцінного харчування, або за наявності захворювань травного тракту організм потребує додаткових очисних процедурах.

Очищення організму досягається різними методиками: за допомогою харчових продуктів, шляхом використання харчових добавок, спеціальних зборів трав, шляхом використання очисних процедур по Брегу, Малахову, Семенової, шляхом гомеопатичного лікування.

Використання харчових продуктів. Краще всього здійснювати очищення організму наступної їжею: огірками, кавунами, яблуками та лимонами. Огірки очищають організм м'яко, притому протягом тривалого часу - всі літні місяці, поки вони постійно в меню. Кавуни очищають "поштовхом", і для отримання такого ефекту слід вжити відразу не менше півтора кілограмів кавунів. Яблука - єдиний продукт, яким можна харчуватися цілий день, не боячись заподіяти шкоду організму, не "охолодивши" його. І цей день - день голодування і очищення організму. Такі дні корисно повторювати раз на тиждень, але раз на місяць - неодмінно. За день у таких випадках вживається до півтора кілограмів яблук. Мова йде тільки про білих сортах ("антонівка", "Симиренка", "голдон"). Лимони очищають організм глибоко, цілюще, оздоровлюючи, крім усього іншого, опорно-руховий апарат. У такій якості вони застосовуються як ліки, курсом. Курс триває 2 тиж, протягом яких щодня у три прийоми після їжі вживається з медом один лимон. Повторювати такий курс потрібно через кожні 3 міс.

Раз на тиждень корисно і необхідно при тенденції до запорів прийняти рослинний проносний збір.

Один раз на тиждень при схильності до набряканню корисні й необхідні сечогінні рослинні збори. Увечері такого дня слід вжити столову ложку родзинок або кураги для відновлення калієво-натрієвого балансу в організмі.

Один раз на тиждень корисний і необхідний рослинний жовчогінний збір. Як жовчогінний корисні і лужні мінеральні води. Жовчогінний ефект посилюється, якщо лягти на правий бік і зігріти грілкою (не гарячою!) Область жовчного міхура. Не слід викликати в один день проносний, сечогінний і жовчогінний ефекти.

Очисні для організму і фізичні навантаження. І час від часу, приблизно один-два рази на місяць, слід як би випробувати свій організм, задавши йому роботу на повну міць, до поту, до втоми, з напруженням усіх систем, всіх фізичних і психологічних сил. Це може бути багатокілометровий кидок на велосипеді, заплив на швидкість у басейні, заготівля дров, перенесення ваги, біг ривками або біг на один-три кілометри, турпохід з повною викладкою як природне засіб очищення організму.

Для того щоб очиститися, пропотівши, хороша російська парна лазня або фінська сауна. Проте лазня і сауна протипоказані при патології серцево-судинної системи, патології нирок, при онкологічних захворюваннях, в гострий період інфекційних захворювань.


Дану сторінку ніхто не коментував. Ви можете стати першим.

captcha
Оновити