Лікування народною медициною - Домашній лікар http://ne-hvoriy.pp.ua/ Site news Wed, 27 Apr 2011 09:13:23 GMT uCoz Web-Service Очищення організму - народні методи Коли тіло не очищене, то чим більше будеш його живити, тим більше будеш живити і його хвороба. Всякий надлишок противний природі.
Брегг

Фізичне здоров'я і психічна витривалість є безсумнівними факторами довголіття та здоров'я. Тому бути здоровим і щасливим стає надійним і престижним. Як показали клінічні спостереження, причина більшості проблем зі здоров'ям починається з порушення очисної функції організму.

Канали, по яких з організму шлаки йдуть і шкідливі відходи, такі: пори шкіри, нирки, легені і кишечник.

Виділення поту - це один з фізіологічних механізмів очищення, який пов'язаний з дією потових залоз, що викидають з організму шкідливі для нього токсини. Нирки видаляють з організму кінцеві продукти пе...]]>
http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-04-27-167 Корисно для здоров'я Dar4ik http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-04-27-167 Wed, 27 Apr 2011 09:13:23 GMT
Їжа для кохання Так що ж необхідно їсти, щоб в ліжку відчувати себе на всі 100%?

Перш за все, це білкові продукти, до яких відносяться м'ясо, риба, яйця і молоко. Білки це, напевно, самий потужний стимулятор. Вони є будівельним матеріалом для всіх клітин організму, в тому числі і статевих.

З горіхів найбільш цінними є кедрові, фісташки і мигдаль. У них, крім білків, міститься велика кількість вітаміну Е, без якого вироблення гормонів неможлива.

Якщо людина хоче стати здоровою,
то спочатку потрібно запитати її,
чи готова вона позбутися причин хвороби.
Тільки після цього їй можна буде допомогти.
Гіппократ

Причини виникнення захворювань

Присутність хоча б одного чинника все одно веде до хвороби. Це дуже неприємно, але це так.

1. Психологія. Неправильні установки, відсутність віри, відсутність серйозних розумових програм, що стосуються саморозвитку і самоосвіти. Коли наше тіло починає говорити з нами мовою хвороб, нездужань та інших фізичних проблем, воно хоче, щоб ми усвідомили та змінили свій образ думок і дій.

Якщо людина незадоволена собою, якщо він нікого не любить або його ніхто не любить, то чи позначиться це на його здоров'ї? Звичайно.

Він буде відчувати суміш самих руйнівних емоцій: образу, заздрість, страх, злість або гнів. У таких людей немає навіть шансів бути здоровими.

Психологія - це найпотужніший чинник і треба починати з нього. Потрібно визначити життєві пріоритети.

2. Харчування. Про цієї причини найбільше говорять і пишуть, але менше за все роблять. Дійсно, почати правильно і добре харчуватися важко. Потрібно написати собі список тих продуктів, які ви ніколи не будете їсти. У людини немає певних алгоритмів: ми все одно будемо ходити в ресторани, один до одного в гості. Але існують продукти, які не можна вживати ні за яких умов. <...]]> http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-04-14-165 Цікаво знати amrita http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-04-14-165 Thu, 14 Apr 2011 19:06:01 GMT Натуральні маски для обличчя Весна нарешті вступила у свої права. Треба подумати про себе! Часу не так уже й багато, щоб стерти з обличчя сліди втоми і позбутися дрібних зморщок.

РАДИЦІЙНІ косметичні про­блеми цього періоду відомі кожній із нас: суха, зневод­нена шкіра, відчуття стягнутості, по­ява вугревої висипки тощо. У бо­ротьбу з цими неприємними симп­томами можуть вступити прості і вод­ночас недорогі весняні маски, які допоможуть шкірі стати свіжішою, отримати порцію вітамінів, просто помолодшати на очах.

Давайте заглянемо у холодиль­ник і використаємо для масок про­дукти, які дієтологи рекомендують саме у цей період року.

Авторитетна думка
"Застосування БАД - це найбільш швидкий і ефективний шлях вирішення проблеми здоров'я людей. Біологічно активні добавки потрібні всім нам як шанс на виживання. Вони допомагають не лише зберегти, а й відновити здоров'я". (Академік РАМН, доктор медичних наук, професор В. А. Тутельян).

Історичні "перевертні"

Спробуйте вгадати, що це: "Декоративний квітка; ліки від усіх хвороб, отрута буде нищити комах; засіб для виведення плям; універсальне добриво; харчова сировина, з якого можна приготувати хліб, крохмаль, пудру, масло, вино, кава, дріжджі, шоколад і т.д., і т.п. ". Все просто! Мова йде про самий звичайний картоплі. Такою своєрідною рекламою російські журналісти кінця 18 століття розвінчували міфи про шкоду цього овоча.

Іншим страшно отруйною овочем до кінця 18 століття вважався ... помідор! Їм навіть намагалися отруїти першого американського президента - Джорджа Вашингтона. Сталося це...]]> http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-03-24-160 Фітотерапія amrita http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-03-24-160 Thu, 24 Mar 2011 13:13:32 GMT Вітаміни та їх значення nullНезрозуміло чому, незрозуміло чому, але деякі зберігають сліпу віру в те, що щоденне обов'язкове яблуко забезпечує організм всіма можливими вітамінами. Що-що, а таке припущення вже точно пішло від дійсності далеко.

Як не крути, вітаміни споживати потрібно (для здоров'я шкіри, нігтів, волосся ...). Без них - нікуди в наш непевний весняний час. Але де ж ці вітаміни взяти, точніше - чого б з'їсти?

Вітамін А міститься в моркві, зеленому салаті,

персиках, абрикосах, кавунах, кукурудзі, бананах, гарбузі, печінки тріски, яйцях, сметані, шпинаті. Покращує зір, стимулює імунітет, сприяє загоєнню ран і оновленню шкіри, допомагає роботі печінки - це все він, незамінний вітамін А.

Вітамін В1 регулює вуглеводний обмін і водний баланс, знижує потребу в інсуліні і міститься в хлібі з висівками, печінці, дріжджах, молоці, свинині, крупах, вівсяних пластівцях і свіжому пісному м'ясі.

Вітаміном В2 багаті практично всі молочні продукти, дріжджі і хлібопродукти. Плюс до цього - м'ясо та риба. В2 просто необхідний дітям: він стимулює ріст молодого організму і нормалізує обмін речовин.
<...]]>
http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-03-07-159 Про їжу Dar4ik http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-03-07-159 Mon, 07 Mar 2011 15:26:46 GMT
Харчові добавки, домішки, барвники nullІндекс "Е" ставлять на продуктах харчу­вання, що містять харчові домішки, які окре­мо в їжу не вживають, але вони надають продуктові певних властивостей. Наприклад, не дають черствіти, окислюватися, плісняві­ти або зберігають структуру, поліпшують зовнішній вигляд. Усі вони поділяються на кілька класів: Е 100 - Е 182 - барвники;


Е 200 - Е 299 - консерванти;

Е 300 - Е 399 - антиокислювачі (за дією схожі на консерванти - зменшують окислен­ня, продовжуючи тим самим термін збері­гання);

Е 400 - Е 499 - стабілізатори (зберігають задану консистенцію продукту);

Е 500 - Е 599 - емульгатори (за дією схожі на стабілізатори);

Е 600 - Е 699 - підсилювачі смаку та аро­мату;

Е 700 - Е 799 - запасний діапазон позна­чень;

Е 900 - Е 999 - антифламенги (протипінні речовини знижують піну, наприклад, при розливанні соків);

Е1000 та інші глазуруючі речовини, підсолоджувачі соків, кондитерських виробів, до­мішки, що перешкоджають утворенню гру­док у цукрі, солі, борошні, крохмалі.

Більшість промислово розвинених країн випускає продукцію, яка відповідає трьом різним стандартам.

Д...]]> http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-03-07-157 Корисно для здоров&#39;я Dar4ik http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-03-07-157 Mon, 07 Mar 2011 15:11:36 GMT Хвороби спини З роками ми не стаємо мо­лодшими. Втрачається колишня рух­ливість, а спина часом болить так, що хочеться застигти сфінксом. Які ж хвороби ми тягнемо на спині та звідкіля вони родом?

nullШийний відділ

Найпоширеніша причина - шийний ос­теохондроз. Виникає він, як правило, че­рез хронічно неправильне положення хребта. Проявляється болем у шиї, що підсилюється при поворотах голови.
Зміщені шийні хребці перетискають нерви й кровоносні судини. Тому при ос­теохондрозі людина нерідко страждає на головний біль у потиличній зоні, що вик­ликається напругою, спазмами судин і підвищенням внутрічерепного тиску. Зни­жується увага, працездатність, навалю­ються хронічна утома й безсоння. Щоб точно встановити діагноз, потрібно зро­бити рентгенограму шийного відділу Хребта і коміркової зони.

Міозит - запалення шийних м'язів. При ньому шия стає, мов кам'яна з однієї або ;0бох боків. Спроби повернути голову вик­ликають різкий біль. Міозит може виник­нути, якщо ви розгулювали без шарфа й застудили шию або на фоні ангіни.

Поперековий відділ...]]> http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-03-07-156 Цікаво знати Dar4ik http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-03-07-156 Mon, 07 Mar 2011 15:03:27 GMT Правильно харчуватися - чим і як харчуватися Як відомо, будь-якого захворювання простіше запобігти, ніж вилікувати. Не є виключенням і надлишкова вага - значно простіше змінити свій спосіб життя так, щоб зайві кілограми не з'явилися взагалі, ніж потім намагатися повер­нутися до ідеальної ват й фігури. Як цього домог­тися?

От що радять дієтологи:null

Вибирайте для приготування м'ясних страв в основному пісне м'ясо. По можливості виключіть з раціону м ясні продукти, які містять багато жиру ковбаси (особливо копчені), бекон, фарш. Уникай­те пиріжків з м'ясом.

Для заправлення страв намагайтеся застосову­вати нежирні добавки. Звичайну олію варто заміни­ти на оливкову - вона дорожче, але містить менше насичених жирів і більше антиоксидантів. Не захоплюйтеся масляними консервами - нап­риклад, рибою, консервованою в олії.

Купуючи в магазині молоко й молочні продукти, вибирайте ті, котрі містять мінімальну кількість жиру - знежирене або частково знежирене молоко, нежирні йогурти, тверді сири, кисломолочний сир. Намагайтеся уникати молочних кок­тейлів, виготовлених з незбираног...]]>
http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-03-07-155 Ефективні дієти, дієти для схуднення Dar4ik http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-03-07-155 Mon, 07 Mar 2011 14:28:30 GMT
Позбутися головного болю
nullВ різні часи люди застосову­вали різноманітні методи від болю голови. Серед перших були різні шапки і шапочки, різні за фор­мою пов'язки і хустини, які легко пов'язувались навколо голови, або, навпаки, стискали її. До слова, цей метод часто використовуєть­ся і донині. Народні зцілителі разом з шапочками рекомендува­ли також просто смужку з м'якої вовни шириною 7-8 см, яка не тісно зав'язувалась на голові, так, щоб вона нижнім краєм при­кривала перенісся і брови, а ззаду проходила під потиличним вис­тупом. Цей спосіб допомагає ба­гатьом людям. Він відомий май­же всім народам і, очевидно, є одним зі стародавніх методів поз­бування болю. Можна викорис­товувати і гірчичники. їх накла­дають між лопатками або на по­тилицю - нижче волосяного по­криву голови, а також на ікри ніг. Лікарі рекомендують так ро­бити і при гіпертонічних при­ступах. Досить популярним ко­лись був спосіб зняття болю легким змочуванням скронь, а також шкіри над переніссям різними фруктовими есенціями, а також мазями. Зараз досить помічні в'єтнамські бальзами "Золота зірка" та інші, які можна купити в аптеках. А якщо під рукою цього немає, візьміть звичайну редис­ку, розріжте її навпіл та зрізом натріть скроні і шкіру над переніссям. Можна використати розрі­зану навпіл невелику цибулину, зубчик часнику. Ефект, як прави­ло, проявляється ...]]>
http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-03-07-154 Цікаво знати Dar4ik http://ne-hvoriy.pp.ua/news/2011-03-07-154 Mon, 07 Mar 2011 14:10:16 GMT