Вітаміни та їх значення


Вітаміни та їх значення

Незрозуміло чому, незрозуміло чому, але деякі зберігають сліпу віру в те, що щоденне обов'язкове яблуко забезпечує організм всіма можливими вітамінами. Що-що, а таке припущення вже точно пішло від дійсності далеко. Як не крути, вітаміни споживати потрібно (для здоров'я шкіри, нігтів, волосся ...). Без них - нікуди в наш непевний весняний час. Але де ж ці вітаміни взяти, точніше - чого б з'їсти?

Вітамін А міститься в моркві, зеленому салаті,

персиках, абрикосах, кавунах, кукурудзі, бананах, гарбузі, печінки тріски, яйцях, сметані, шпинаті. Покращує зір, стимулює імунітет, сприяє загоєнню ран і оновленню шкіри, допомагає роботі печінки - це все він, незамінний вітамін А.

Вітамін В1 регулює вуглеводний обмін і водний баланс, знижує потребу в інсуліні і міститься в хлібі з висівками, печінці, дріжджах, молоці, свинині, крупах, вівсяних пластівцях і свіжому пісному м'ясі.

Вітаміном В2 багаті практично всі молочні продукти, дріжджі і хлібопродукти. Плюс до цього - м'ясо та риба. В2 просто необхідний дітям: він стимулює ріст молодого організму і нормалізує обмін речовин.

Вітамін В6 міститься в дріжджах, печінці, житньому хлібі, картоплі, м'ясі, рибі, квасолі, горосі і сої. Що корисного? Вб регулює діяльність нервової системи, бере участь в обміні амінокислот, вуглеводів і жирів, до того ж - посилює скорочення серцевого м'яза.

Вітамін В12 - це знову печінку і м'ясо. Плюс до цього він є в яєчних жовтках та нирках. Вітамін добре впливає на печінку (вашу власну) і нервову систему, а ще активізує механізм згортання крові.

Вітамін С - серйозна штука, підвищує опірність інфекціям. А міститься вітамін у всіма улюблених цитрусових, зелені петрушки, плодах шипшини, чорній смородині, капусті, ківі, брокколі і селері.

Вітаміни D ви отримаєте з риб'ячого Жирау, печінки тріски, ікри, яєчних жовтків. грибів, молока і вершкового масла. Цей вітамін "працює" грунтовно: він регулює фосфорно-кальцієвий обмін і відмінно сприяє зміцненню кісток.

Вітамін Е є в мигдалі, волоських горіхах, зеленому горошку, селері, зелені

Петрушка. Кукурудза, пшеіічнич зернах, цитрусових і в рослинному маслі. Завдання вітаміну впливати позитивно на білковий і жировий обміни і захищати організм за браку кисню.

Вітамін F прискорює процес загоєння ранок на шкірою слизових, а міститься у звичайних рослинних оліях (в соняшниковій, кукурудзяній, оливковій).

Вітамін РР в легкозасвоюваній формі з тримається в горосі. Квасолі і інших бобових. Це він сприятливо впливає на серцевий м'яз, розширює судини і покращує функцію печінки.


Дану сторінку ніхто не коментував. Ви можете стати першим.

captcha
Оновити