Лікування виразкової хвороби шлунку


Лікування виразкової хвороби шлунку

Виразкова хвороба - хронічне захворювання, повязане з руйнуванням слизової оболонки шлунка або кишечника.

В результаті пошкодження слизової оголюються нижчерозташованими шари стінки органу та утворюється виразка. Відповідно до локалізацією розрізняють виразки стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки.

Своїм виникненням виразки зобовязані або надмірної секреції шлункового соку і ферментів (хоча у деяких осіб з виразкою шлунка процеси можуть протікати нормально), або неповноцінності слизової, яка у здорових людей захищає внутрішні органи черевної порожнини від ерозії або «самопереварювання».Зменшення захисних властивостей слизової шлунка і кишечника і виникнення передумов для утворення виразок можуть бути повязані з тривалим вживанням деяких лікарських препаратів типу аспірину, ібупрофен і кортікостеЛ руберойдом, а також з систематичним зловживанням алкоголем і курінням. Якщо процес утворення язи почався, то він продовжується до тіл пір, поки не відбувається повного руйнування слизової і мязового шару! того чи іншого органу піщеварітелм ної системи.

Симптоми. Гострий біль, гризе, постійна або пекуча. Зазвичай при виразковій хворобі шлунка боля виникають через 20-30 хвилин після їди, а при виразці дванадцятипалої кишки характерні болі натщесерце, згасаючі після прийому їжі, а також нічні болі. Виразка може супроводжуватися нудотою і блювотою.

Домашні засоби


Розвести в 1 столовій ложці води 0,15 г муміє. Приймати 2 рази на день натщесерце. Курс лікування - 1 місяць.

Пити обленіховий сік по 0,25 склянки 3 рази на день за 1 годину до їжі. Масло обліпихи приймати по 1 чайній ложці 3 рази на день за 1 годину до їжі, не запиваючи. Курс лікування - не менше 3 тижнів.

Пити по 0,5 склянки свіжоприготованого соку білокачанної капусти 3 рази на день. Курс лікування - 3 неде-ли. Приготовлений сік зберігати не більше доби.

Сік свіжої картоплі (найбільш сприятливі червоні сорти) пити по 0,5 склянки за 20 хвилин до сніданку та обіду. Для приготування соку бульби картоплі двічі пропускають через мясорубку або подрібнюють на тертці, мезгу вичавлюють через марлю. Курс ле-чення - 1 тиждень. Потім зробити перерву 7 днів і знову 1 тиждень пити сік.

Пити по 1 склянці свіжого неподсоленного відвару з-під звареного картоплі 3 рази на день.

Розчинити в 1 склянці теплої кипяченої води 1 столову ложку липового меду. Пити в день 3-4 склянки за 1,5 години до їжі.

Взяти 100 г меду, по 100 мл спирту і соків редьки, буряка, моркви. Змішати, процідити через марлю, наполіг в темному, прохолодному місці 3 дні. Пити по 2-3 столові ложки 3 рази на день Перед вживанням збовтувати Курс лікування - 5 днів.