Лікування панкреатиту народними засобами


Лікування панкреатиту народними засобами

Панкреатит - це запалення підшлункової залози. Підшлункова залоза виділяє травні соки, або ферментів, в дванадцятипалу кишку через трубку, яка називається протока підшлункової залози. Ферменти підшлункової залози вступити з жовчю - рідини проводиться в печінці і зберігається в жовчному міхурі - для перетравлення їжі. Підшлункової залози також випускає гормони інсулін і глюкагон у кров. Ці гормони допомагають організму регулювати глюкози він приймає з їжі в енергію.
Як правило, травні ферменти, що виділяються підшлункової залози не стають активними поки вони не досягають тонкого кишечника.
Панкреатит може бути гострим або хронічним. Будь-якій формі є серйозною і може призвести до ускладнень. У важких випадках, кровотеча, інфекція, і пошкодження тканини може відбутися.
Гострий панкреатит є запалення підшлункової залози, яка виникає раптово і зазвичай проходить через кілька днів лікування. Гострий панкреатит може бути небезпечним для життя захворюванням з важкими ускладненнями. Найбільш частою причиною гострого панкреатиту є наявність каменів у жовчному міхурі - маленький, галькаподобних речовин із загартованої жовчі - які викликають запалення в підшлунковій залозі. Гострий панкреатит може відбутися протягом декількох годин або протягом 2 днів після вживання алкоголю. Інші причини гострого панкреатиту включають травми живота, ліків, інфекцій, пухлин і генетичних порушень підшлункової залози.
Симптоми. Гострий панкреатит зазвичай починається з поступового або раптового болю у верхній частині живота, яка іноді проходить через спину. Біль може бути помірною в перший і відчувати себе гірше після їжі. Але біль часто важкої і може стати постійним і тривати протягом декількох днів. Людина з гострим панкреатитом зазвичай виглядає і відчуває себе дуже погано і потребує термінової медичної допомоги. Інші симптоми можуть включати:
опухлі і ніжний живіт
нудота
блювота
лихоманка
прискорений пульс

Рекомендації з харчування

• Обмежити прийом вершкового масла.
• Каші варити тільки на воді.
• Виключити наваристі супи і бульйони, жирні сорти м'яса, гриби, консерви, соління, маринади, білокачанну капусту, бобові, цибуля, часник; редис, торти, пироги, млинці, цукерки, газовані напої, кава.
• Корисний сир і сирні вироби.

Домашні засоби

Овес перебрати, замочити і поставити в тепле місце. На другу добу зерна проростуть. Їх треба промити просушити, а потім змолоти. Після чого розвести борошно холодною водою, залиті всі окропом і кип'ятити 1-2 хвилини. Ще 20 хвилин напій треба наполягати. Потім процідити і пити свіжим. Готувати кисіль заздалегідь не можна.
Взяти порівну трави шавлії, коренів оману, трави звіробою, квіток календули, коренів лопуха, трави полину, квіток ромашки, трави сухоцвіту, трави хвоща, трави череди. 1 столову ложку збору залити 1 склянкою окропу, настояти, процідити. Приймати по 100 - 150 мл 3 рази на день за 30 хвилин до їжі при хронічному панкреатиті.