Народні засоби проти випадіння волосся


Народні засоби проти випадіння волосся

Якщо волосся почало катастрофічно випадати, виручить кропива. 100 г дрібно нарізаного листя свіжої кропиви варіть півгодини на маленькому вогні в 0,5 л води з додаванням столового оцту (2-3 столові ложки). Цим складом треба протирати голову перед сном 1-2 рази на тиждень до тих пір, поки випадання волосся не зменшиться.

Для поліпшення росту волосся в шкіру голови можна втирати суміш з 300 г свіжого листя кропиви і 0,5 л спирту. Для цього вам доведеться зробити спиртову настоянку. Покладіть в спирт кропиву і поставте його в темне місце на 2-3 тижні. Після цього спирт потрібно перецідити і додати в нього така ж кількість фільтрованої води. Ваша настоянка готова.

Тим, хто помітив, що волосся стало рідшати, раджу скористатися таким засобом. 50 г коренів чемериці покладіть в суміш з 250 г води і 250 г спирту, проваріть (обсяг повинен зменшитися до половини) і процідіть. Відвар втирайте в корені волосся 3 рази на тиждень протягом місяця, а потім - лише раз на тиждень перед миттям.

Цілюща дія надає і запарка з листя берези. 1 ст. ложку листя залийте 1,5 склянки окропу і залишіть на 2 год запарку втирайте в шкіру голови після кожного миття.
Можете скористатися і іншим рецептом. 20 г нарізаної ріпі проваріть 5 хв у 0,5 л води, процідіть і остудіть. Відвар втирайте 3 рази на тиждень протягом 2 місяців (походивши годину-дві, голову треба обполоснути).

Трави добре стимулюють і зростання волосся. 1 ст. ложку нарізаних листя плюща проваріть 10 хв в 0,5 л води, процідіть і остудіть. Змочіть у відварі тампон і протріть їм шкіру голови і волосся (це потрібно робити щовечора протягом місяця).
100 г дрібно нарізаного листя кропиви проваріть 30 хв в суміші з 0,5 л оцту (6%) і 0,5 л води. Відвар процідіть і мийте їм (без мила!) Голову 10 днів поспіль.

Добре допомагає і запарка з пижма звичайного: 1 ст. ложку дрібно нарізаних стебел і квіток пижма залийте 2 склянками окропу і залишіть на 2 год запарку процідіть. Мити голову (без мила) треба через день протягом місяця.

І ще один рецепт: суміш з 0,5 л оцту (6%) і 0,5 л води закип'ятити, залийте нею 50 г квіток волошки, дайте настоятися годину. Після цього запарку процідіть. Волосся щодня обполіскуйте протягом місяця.