Користь дині і кавуна


Користь дині і кавуна

Диній кавуни треба споживати окремо від іншої їжі

На відміну від кавуна, диня містить багато волокон, тому її треба ре­тельнопережовувати. Надто охо­лоджена диня утруднює травлення, і це треба пам'ятати хворим.Диня заспокійливо діє на нервову систе­му. Однак її не можна їсти надто великимипорціями: це може спри­чинити пронос і різі у кишківнику. Насіння дині використовуютьяк се­чогінний засіб. Дехто стверджує, що має алергію на диню. Однак, заданими учених,це не так, з м'яку­шем дині може впоратися навіть дуже слабе і хворе травлення.Дині, як і кавуни, засвоюють­ся безпосередньо укишківнику (це споріднює їх з фруктами),у цілунку вони затримуються лише на декілька хвилин. Але якщо їх вживати з іншоюїжею, яка вимагає слинного або шлунко­вого травлення, вони "застрягнуть"у шлунку і швидко розкладуться, починають бродити, ут­ворюють багато газів. Звідсисуворий закон -дині і кавуни споживати окремо вія іншої їжі.